Smarta hem

Vi lämnar nu ”App-stadiet” som fungerar som stuprör och samlar all teknik i hemmet på en plattform. I systemet finns en scenariemotor som kan förbereda hemmet för hemkomst där lampor tänds, dörren låser upp, larmet kopplas bort, bastun värms och kaffet rinner ner lagom till du tar steget genom ytterdörren. 

 

 

Smart hem - på riktigt

Det intelligenta systemet anpassar sig efter dig. Det känner av hur du använder huset och justerar aktiveringen av olika funktioner för att matcha dina rutiner. Du kan också välja att göra egna scenarion för olika situationer. I varje enskilt scenario bestämmer du vilka funktioner som ska aktiveras. Du kan till exempel skapa ett morgon-scenario där du bestämt vilka lampor som ska tändas, att kaffebryggaren sätts på och att radion går igång i dina högtalare. På samma sätt kan ett hemifrån-scenario aktiveras när du låser ytterdörren, där belysning och elektriska apparater stängs av. I systemet finns även ett antal förprogrammerade scenarior som du kan använda och justera för att passa dig. 

Allt på samma ställe

Systemet är flexibelt och en strömbrytare i barnens rum kan på måndag morgon långsamt dimma upp ljuset, slå på deras ”väckningsmusik” och tända upp till badrummet för att på fredag kväll istället sätta igång diskobelysning och slå på deras spotifylista. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. I plattformen kan huset själv eller du köpa mat, beställa hemstäd, gräsklippning eller bevattna gräsmattan när den har låg jordfuktighet. Eftersom huset vet när du är hemma eller borta så går huset in i bortaläge och sparar energi, medan du får rätt komfort när du är hemma. Allt detta styrs från en applikation på din telefon, surfplatta eller dator.

Kund case - Myresjöhus

Från och med 1 Juni 2017 kommer alla nya hus från Myresjöhus att utrustas med vår lösning för smarta hem.